Telefon: 073-509 04 39 Mail: anders@liquiddesign.se


Om Joomla

Joomla CMS är ett populärt publiceringsverktyg som används bakom 2,7 % av alla världens webbsidor. Joomla bygger på öppen källkod och är därmed gratis att ladda ner och använda. D.v.s. du som kund betalar ingen licensavgift för att ha en hemsida som publiceras med hjälp av Joomla. Joomla är kodat i PHP, använder MySQL som databas och kan installeras både på Apache och Microsoft IIS webbservrar. 

Den kanske största styrkan med Joomla CMS är dess stora community med över 460 000 medlemmar. Här får nybörjare snabb hjälp av mer erfarna användare, här utvecklas ständigt nya plugins för utökad funktionalitet, och här utvecklas själva CMS:et hela tiden till en bättre och säkrare produkt. Genom att många medlemmar tjänar pengar på att sälja färdigutvecklade webbplatser, så tjänar de indirekt ekonomiskt på att bidra ideellt till Joomlaprojektets utveckling. 

Användarna finns i alla kategorier, från stora företag såsom kända biltillverkare, regeringar och FN, till ensamföretagaren som utan förkunskaper med hjälp av Joomla kunnat sätta upp en professionell hemsida. 

Vill du se ett urval av hemsidor gjorda med hjälp av Joomla kan du besöka min portfolio.

Portfolio bilder Joomla