Telefon: 073-509 04 39 Mail: anders@liquiddesign.se


Webbdesign, Sökmotorsoptimering & Joomla

Sökmotoroptimera genom att använda en blogg

Upplagd av Anders Sällstedt
Anders Sällstedt
Efter många år som anställd är jag numera frilansare och jag stormtrivs. Att job
Användaren är offline
den måndag, 30 maj 2011 i Sökmotorsoptimering

Ett bra sätt att generera trafik till en hemsida är att använda en blogg och skriva relevanta blogginlägg. Här kommer lite tips på vad du ska tänka på när du sökmotoroptimerar med hjälp av bloggen.

 

Man brukar säga att alla sätt är bra förutom de dåliga vad det gäller sökmotoroptimering. Ett sätt som jag har märkt är väldigt effektivt för att dra trafik är att använda en blogg för att helt enkelt kunna fokusera på vissa ord som man vill ranka bra på.

Fördelen med att skriva en blogg är att inte nog med att det blir ett sätt att få ut företagets nyheter, den kan generera tillbaka länkar om den är bra skriven och tillbaka länkar är som vi alla vet godis för sökmotorerna.

 

Vad bör man tänka på?

Behandla varje sida som det vore den viktigaste sidan på hemsidan. Fördelen med ett blogginlägg är att du kan kosta på dig att använda närliggande ord till den produkt eller tjänst som du vill sälja på ett annat sätt än i ren säljande text. Ta t.ex. order "sökmotoroptimering". Ser man rent krasst till ord som faktiskt är väldigt närbesläktade som som folk söker på så finns det ett antal varav "sökmotorsoptimering", "sökordoptimering" och "sökordsoptimering" är de ord som används mest. I mitt fall rankas jag väldigt bra vad det gäller "sökmotorsoptimering stockholm", 1:a hos Google 30/5-11, men jag är inte ens med bland de 100:a första om man söker på "sökmotoroptimering stockholm".

När man identifierat det ord eller fras som man faktiskt rankar väldigt dåligt i och helt enkelt vill förbättra sin position är det dags att tänka till. Att bara skriva en massa text som inte hänger samman eller faktiskt ger något i ämnet är meningslöst utan det man bör göra är att skriva något som liknar en artikel om produkten eller tjänsten. Man bör tänka på hur ofta man använder nyckelordet. Smartast är helt enkelt att skriva texten och använda olika verktyg, t.ex. WebSite Auditor, för att jämföra resultaten av ändringarna.

 

Tänk också på att när du skriver texten så bör den självklart vara bra skriven men den bör också innehålla ca 500 ord för att sökmotorerna ska känna att den är relevant. En för kort text är i stort sett meningslös och en för lång är det ingen som läser.

Du bör också tänka på saker som att använda bilder med metabeskrivningar och alternativ texter, headers i form av h1-h6. H1:an bör vara själva rubriken på blogginlägget och måste mer eller mindre innehålla nyckelordet eller frasen. Att fetstila ordet du försöker förbättra din position i texten visar också för sökmotorn att den är relevant.

 

Glöm inte sajtkartan

En sak du absolut inte får glömma det är att uppdatera sajtkartan och se till att skicka den till google, bing och de andra. D.v.s. se till att de kan läsa av den. Ju oftare den förändras desto bättre. Att en sida uppdateras ofta och i de ämnen som man helt enkelt försöker förbättra sin position på är mycket viktigt. Att visa relevans på det sättet är ett mycket bra sätt att få sin sida både indexerad snabbare och förbättra sökresultaten på.


Det finns många andra småtricks men detta är iaf en början på vad du ska tänka på vad det gäller sökmotoroptimering med hjälp av en blogg.

Hoppas dessa tankar har gjort det lite lättare för dig och ditt företag att förstå processen att generera besökare till er hemsida.


Hoppas dessa tankar har gjort det lite lättare för dig och ditt företag när ni ska investera i en ny hemsida. Liquid Design hjälper er gärna med att ta fram en ny hemsida, uppdatera den gamla och/eller sökmotorsoptimera den. Kontakta mig för en kostnadsfri konsultation

Kommentarer

Inga kommentarer än. Var den första att lämna en kommentar

Lämna kommentar

Gäst
Gäst söndag, 16 december 2018

Webbdesign

Jag erbjuder kompletta hemsidor från första textraden till färdig hemsida med vacker webbdesign, utbildning, statistik och support.

Enkelhet och Service är de två ledord jag arbetar efter. Det ska vara lätt att arbeta med mig och du ska känna att du får all service och support som du någonsin kan önskar.

Vill du se ett urval av de hemsidor vi har skapat, klicka här.

Kontakta oss