Telefon: 073-509 04 39 Mail: anders@liquiddesign.se


Webbdesign, Sökmotorsoptimering & Joomla

Användarvänlighet på webben...

Upplagd av Anders Sällstedt
Anders Sällstedt
Efter många år som anställd är jag numera frilansare och jag stormtrivs. Att job
Användaren är offline
den måndag, 14 november 2011 i Webbdesign

Dagens blogginlägg är en liten påminnelse vad det gäller användarvänlighet på internet. Ha dessa i åtanke när du designar din hemsida så ska du se att resultatet blir bra.

1. Motivera: Designa din webbplats för att möta specifika användarnas behov och mål. Använd motivationsfaktorer för att rita olika användargrupper "personae" i vissa delar av din webbplats.

2. Användare uppgift flöde: Vilka är dina användare? Vilka är deras uppgifter och internet? För att en webbplats ska vara användbar, måste sidflödet matcha arbetsflödet.

3. Arkitektur - det är 80% av användbarhet, bygga en effektiv navigeringsstruktur. Kom ihåg - om de inte kan hitta den i 3 klick, de är borta.

4. Affordance innebär uppenbara: Gör kontroller förståeligt. Undvika sammanblandning mellan emblem, banners och knappar.

5. Replikera: Varför uppfinna hjulet på nytt? Använd ergonomiskt utformade mallar för de vanligaste 8-12 sidor.

6. Användbarhet testa längs vägen: Testa tidigt i design med låg-fidelity prototyper. Vänta inte förrän i slutet när det är för sent. Vet tekniska begränsningar Identifiera och optimera för målwebbläsarna och användare hårdvara. Test HTML, JavaScript etc. för kompatibilitet.

7. Vet tekniken begränsningar: Identifiera och optimera för målwebbläsarna och användare hardware.Test HTML, JavaScript, etc för kompatibilitet.

8. Vet användarens toleranser: Användare är otåliga. Komprimera bilder så att laddningstiderna hålls ned samt gå igenom din källkod så att det finns så lite outnyttjad kod som möjligt.Återanvänd headergrafik så att den kan läsas från cache. Undvik överdriven scrollning.

9. Multimedia - var diskriminerande: Bra animering väcker uppmärksamhet till specifik information, sedan stannar. För mycket rörelse distraherar, bromsar läsningen och förståelsen.

10. Använd en statistik paket: Övervaka trafiken genom din webbplats. Vilka sidor väcker användarens intresse? Vilka sidor att användarna lämnar? Ställ din webbplats därefter.

Kommentarer

Inga kommentarer än. Var den första att lämna en kommentar

Lämna kommentar

Gäst
Gäst söndag, 16 december 2018

Webbdesign

Jag erbjuder kompletta hemsidor från första textraden till färdig hemsida med vacker webbdesign, utbildning, statistik och support.

Enkelhet och Service är de två ledord jag arbetar efter. Det ska vara lätt att arbeta med mig och du ska känna att du får all service och support som du någonsin kan önskar.

Vill du se ett urval av de hemsidor vi har skapat, klicka här.

Kontakta oss